Dante vs. Mohammed Ali

 
 
Wolf (20) en Alexander (21) wonen in het boksdorp van Nederland, waar iedere zondag op een rondvarende boksboot wedstrijden worden gehouden. Nu zijn Wolf en Alexander uitverkoren tegen elkaar te vechten. Alle dorpsbewoners zijn in rep en roer en rennen langs de oever mee om de wedstrijd te volgen. Maar dan weigert Wolf plotseling te vechten. 
Waar Wolf zoekende is naar een eigen plek in deze bekrompen wereld, is hij tot over zijn oren verliefd op Alexander. Zijn eerste liefde is onuitgesproken en beheerst al jaren zijn gedachten. Wolf heeft een artistieke geest die steeds meer tot uiting komt. In het dorp is hier geen plaats voor. Zijn verlangen naar een andere wereld wordt steeds groter, waar het gevecht tegen Alexander veel in hem losmaakt. Hij doet verwoede pogingen om Alexander te overtuigen samen op zoek te gaan naar een plek waar je alles kunt doen wat je maar wil. Alexander heeft een pragmatische blik op het leven en gaat zonder veel vragen mee in de vechtcultuur van het dorp. Hij heeft gevoelens voor Wolf, maar kan moeilijk tot hem komen waar Wolf vaak een stap te ver gaat in zijn passie en bevlogenheid. 
Een re-match die na de eerste mislukte wedstrijd gepland wordt, in combinatie met de hoge sociale druk van het dorp zorgen ervoor dat hun relatie op scherp wordt gezet. 
‘DANTE VS. MOHAMMED ALI’ heeft een lengte van 25 minuten en wordt gemaakt in samenwerking met de omroep NTR. Dit houdt in dat de film meerdere malen wordt uitgezonden in september 2018. De film zal daarnaast haar première beleven, eind juni tijdens het ‘Keep an Eye’ festival in het Eye Filmmuseum. Hier zal de film een week lang draaien. Vervolgens willen we de wereld veroveren en ons volledig storten op filmfestivals over de hele wereld.

Written and Directed by Marc Wagenaar
Produced by Bettie Warnier / Dominique Hoogendoorn
Line Producer Hanna Burkhardt
Script Editor Jessie Tiemeijer
Cinematography Sjors Mosman
Edited by Tobias Cornelissen
Sound Design & Mixage Selle Sellink
Production Design Pieter Christiaans
Music by César Lüttger

With: 
Bas Keizer
Gijs Blom
Helmert Woudenberg
Olga Zuiderhoek